- I Sira-Kvina har jeg fått en god gjeng med fantastiske kolleger. Miljøet er veldig bra og jeg får konsentrere meg om det jeg liker aller best, i skjæringspunktet mellom kraft og IT-sikkerhet.

Bente Lise Gystøl, Tele- og IKT-ingeniør i Sira-Kvina

Kvinne foran bilde av sauerFor 29 år gamle Bente Lise Gystøl er livet godt. Nå får hun nemlig gjøre mye av det hun liker best. Kombinasjonen drømmejobb i Sira-Kvina kraftselskap DA der hun planlegger fiberpunkter mellom de ulike kraftlokasjonene, og livet som sauebonde på en gård på Helleland er rett og slett topp.
- Jeg har ingen grunn til å klage, nei, sier hun på mykt Moi-mål.
Hun har ferie for å ta seg av drektige sauer og nyfødte lam. Det foregår på gården som hun nå har flyttet til – som nygift bonde. Bente Lise Gystøl er et friskt pust på gården Dybingen på Helleland. Her har hennes svigerfamilie drevet gård i 100 år, og stedet har uten tvil sjarmert henne. Og så hjalp det veldig at bondesønnen også var kjekk.
- Når våren setter inn for fullt og beitemarkene blir grønne, er det ingen steder jeg heller vil være, sier hun. 

 

Ny rolle og mer ansvar

Til daglig jobber Bente Lise med å planlegge og drifte diverse telekommunikasjon i Sira-Kvina kraftselskap. Det kan dreie seg om både fiber, sprede-nett, telefoni eller driftsradio.

Men nå sitter Bente Lise godt tilbakelent i sofaen i det over hundre år gamle kårhuset som de har overtatt og pusset opp. Fra sofaen kan de se rett ut på beiteområdet, og på brudebildet av henne og Jan Tore. I løpet av en ganske kort periode på fem måneder har Moi-jenta giftet seg, byttet jobb og flyttet på gård. Men det er en ting som slår noen ørsmå sprekker i idyllen. Gården på Dybingen ligger nemlig langt fra noe som kan kalles telekommunikasjon, eller fiberkabler. Det synes Bente Lise er litt paradoksalt. Med fagbrev i telekommunikasjonsmontør-faget er det tungt å erkjenne at nett-tilgang er såpass dårlig.
- Det eneste stedet det er bitte-litt 4G, er oppi en kopp i kjøkkenskapet! Bente Lise ler og tar det hele med fatning. Heldigvis tar mobil-dekningen seg opp på vei nordover i Gyadalen, til jobb på Tonstad.
I 2023 fikk nemlig Bente Lise et jobbtilbud som innebar drømmestillingen. Det å være tele- og IKT-ingeniør i Sira-Kvina var en rolle hun kunne svare ja til på flekken.
- Jeg har jobbet i ulike bedrifter siden jeg var ferdig med fagbrev nummer to, og har i disse årene skaffet meg god innsikt både i elektrikerfaget og i telekommunikasjonsmontørfaget. Jeg har vært innom alt fra Huawei til Ericsson, trukket linjer, jobbet med kobberkabler og 5G-utbygging, og med smarte styringssentraler på jobb for selskapet OneCo, forteller hun.

Til tross for sin unge alder har hun allerede rikelig med erfaring og kompetanse.

Hektisk hverdag

- I Sira-Kvina har jeg fått en god gjeng med fantastiske kolleger. Miljøet er veldig bra og jeg får konsentrere meg om det jeg liker aller best, i skjæringspunktet mellom kraft og IT-sikkerhet, sier Gystøl som fra før også har erfaring med både fiber, brannvarsling og mobilsite (5G).

Den tekniske avdelingen Bente Lise jobber i består ikke uventet av mange menn, noe Moi-jenta synes er veldig ok, og helt normalt. Slik har det tross alt vært i alle jobbene hun har hatt så langt. Foruten mange hyggelige kolleger, omgir Bente Lise seg daglig med firbeinte venner. Og når hun kommer hjem fra jobb er det fjøsstell som venter, sammen med mannen Jan Tore. Spesielt gjeter-hunden Nemi får ekstra mye oppmerksomhet og trening fra matmor Bente Lise, og snart kommer en ny hund.

Og forhåpentligvis bedre nett!

Kvinne og hoppende hund i åker